Friday, June 29, 2007

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more


SICAAKKK! ÇOOOK SICAK ...

Evet, Türkiye'nin gündemine sıcaklar oturdu. 3-4 haftadır Tekirdağ'daydım. Geçen hafta, çok özlediğim İstanbul'a geri dönmüştüm ama bu dönüş öyle pek zevkli olmadı. Öyle bi sıcak bastırdı ki, herkesin basından da takip ettiği gibi son 70 yılın en sıcak günlerini yaşadık, yaşıyoruz da galiba hala. İşte İstanbul'da yaşamaya ancak 1 hafta dayanabildim ve oğlumu, yeğenimi alıp doooğru Tekirdağ'a annemlere koştum.Ablacım da okulu kapanınca gelecek inş.Yolda, 6 yaşındaki yeğenim bile sıcaktan o kadar bunalmış olmalı ki ''Teyzee! Keşke kar yağsa. Ben kışı çok özledim' diye söylendi. Akşam eve girince dört bir yandan açılmış pencerelerden içeri süzülen serin rüzgar, uçuşan perdeler sıcaktan ve stresten gerilmiş sinirlerime doğrusu çok iyi geldi. Tekirdağ bugün de serin sayılır. Yani 30 dereceye ne kadar serin diyebilirseniz. Annemlerin evi ki yazın bile serin ve esintili olmakla bilinir, o çok sıcak günlerde kaynamış. Annem termometreli bi saati pencerenin önüne koyduğunda sıcaklığın 50 dereceyi bulduğunu,hatta saatin geçici bir süreliğine kararıp şaşkına döndüğünü anlattı. Salonun pencereye yakın bir köşesinde de 36 dereceyi bulmuş sıcaklık. İste bizim evin ölçümleri böyle. Buralar da sıcak olur yazın ama bu kadarını Trakya halkı da uzun zamandır görmediğinden herkes sudan çıkmış balığa dönmüş durumda. İnsanlar adeta yaşam mücadelesi veriyor. Babam bikaç gün önce klima almaya gitmiş ama servisleri çok yoğun olduğundan hala gelen giden yok. Bekliyoruz... Neyse ki gece 29, bugun de 30 derece sıcaklık var evde. Nefes alınabiliyor en azından. Allah sonumuzu hayır etsin... İnsanoğlu ne kadar aciz...

Uzmanlar, aşırı sıcaklarda vücutta hormonal değişiklikler görüleceğini belirterek, “Sıcak havalar insanları daha sinirli hale getiriyor. İnsanlar daha asabi oluyor” diyorlarmış. Gerçekten de öyle..

6 comments:

NESRIN said...

Bizim buralarinda evlerde hazir klima olmasi ozelligi yazini okuduktan sonra ,yazin buralarda kalanlara iyiki bu yaz gitmemisim dedirttiriyo yani gazetecim.Kayinvalidemlerde bir hafta arayla iki dugun olunca ev misafirlerle dolu Istanbulda o sicaklarda o kadar insanla ooo olmazdi neyse buda benim gonul avutmam.Iyi gezmeler sana gelince gorusmek uzere canim.Oglunu yerime op.

Bocuruk said...

Ne güzel bir sayfa. Daha önce niye görmedim ki? İyi ki Sevgili Gülenaycığıma bıraktığın yorumu gördüm de geldim. Gerçi vaktim az uzun uzun okumaya sonra geleceğim ama memnun oldum geldiğime. Ben de beklerim:))
Sevgilerimle...

ayseyaman said...

Merhaba Gazeteci
sayfanıza pek çok defa geldim, profilinizi okudum ama bir türlü tatlı tatlı yorum yazmak kısmet olmadı size.
Florida'da yaşıyorum. Buralarda çok sıcak. Kışın yani buranın kışında "yaz gelsin, oo gezelim havuza girelim" diyordum. Havuza gitmeyi bırakın kapı ve pencere bile açamıyorum sıcaktan...
Birde buranın yağmurları vardır, sanki çalar saate bağlanmış. vakti gelince şakır şakır yağmur yağar! ee sıcak ve nem düşünün birarada nasıl olur?
Uzun lafin kisasi "ben kışı özledim, kar*ı gözledim:D"

Not:"....Nerdeyse annelerimiz bizim Amerika`ya değil de köye gelin gittiğimizi sanacak,yogurdu ekmeği hatta reçeli turşuyu bile evde yapar olduk :)" yorumunuzu çok beğenmiştim, arada bu yorumunuz aklıma gelir, ne kadar da doğru bir laf etmişsiniz...:)))

sevgilerle

Gazeteci said...

Merhaba Bocuruk. Tesekkurler ziyaretin için. Ben de sana geleceğim ziyarete.

sevgiler

Gazeteci said...

Nesrincim kusuruma bakma yorumlara cok gec cevap verebildim. Turkiye'de sabit degiliz ordan oraya gidiyoruz kosusturuyoruz. bu yogunlukta internet basında uzun sure oturamıyorum.evde de ufaklık rahat bırakmıyo. simdi teyzesi ilgileniyo da ben biraz bloga ve maillerime bakabildim.

bu sene gercekten Turkiye de yasam zor. sıcaklar bu yazının ustunden 1 ay gecmesine ragmen hala devam ediyor. son bikaç gun birazcık daha serin ama cok şükür.ben de oraları ozledim artık. Gelince görüşmek üzere canım.

sevgiler

Gazeteci said...

Merhaba Ayse,Florida'da Allah yardımcınız olsun gercekten. Birkaç arkadaşım orada yaşıyor. Sıcakları ve kocaman böcekleri konusunda çok şey duydum ;) ama bunlar dışında galiba çok güzel bir coğrafya, değil mi? gidenler geri gelmek istemiyor herşeye rağmen. Gelip görmeyi isterim.. Hurricane vs olmadığı bi zamanda tabii :)

Sevgiler
P.S : Ziyaretine en yakın zamanda geleceğim inş. (sanal olarak yani)

Dunyanin dort bir yanindan kapimizi tiklatanlar
 
Locations of visitors to this page