Sunday, February 17, 2008

Havadan sudan...

Oyun davetlerine gecikmis cevaplar-3




Yapmak isteyip yapamadiklarim ve yapmaktan keyif aldiklarim

Beceriksiz Gelincigim, bak bu davete vaktinde geldim, gordun mu?

Bilgisayar ekranimda ozel bir fotograf yok coktandir. (Yukaridaki iyi olurdu) Windows'un yemyesil bir cayiri ve masmavi bir gokyuzunu gosterdigi fotograf var. Her ne kadar otlayan inekler olmasa da resimde, oglum "inekler ot yiyoolaar" diyor. Otun oldugu yerde, inek de olur, olmalidir diye dusunuyo olsa gerek.

Yapmak isteyip de yapamadiklarimiz her insan gibi coktur hayatta. Kim erisebilmis butun isteklerine, hedeflerine? Eskiden beri bir gun gelip yazar olacagimi dusunurdum nedense... Olamadim tabii. Ciddi bir gayretim de olmadi. Televizyonda calistigim siralarda isimi cok sevmistim. Saatlerce gayret edip ugrasip, sonra da emeklerinin sonucunu TV ekraninda gormek cok zevkliydi. Simdi de TV ile ilgili bir seyler var ama isin mutfaginda olmak gibi, neredeyse isin butun asamalarini gormek gibi degil bu maalesef. Yapamadiklarimiz icin gayret sarfetmek lazim tabii ama olmazsa da cok uzulmemek... Ne de olsa hayrin nerede oldugunu biz bilemeyiz.


Hayatta keyif aldigim seylere gelince.... Kucuk seyler... insani seyler... bircok insan gibi sevdiklerimle birarada olmak mesela cok keyif veriyor bana. Annem babam, esim, oglum, canim ablam, yegenim, kuzenlerim, Turkiye'ye gittigimde bu saydiklarimin ve dayilarimin, yengelerimin, teyzemin bize gelmeleri, hep beraber gecirdigimiz vakitler... Kucuk seyler ama iste kolay elde edemedigimiz seyler...


Sonra bahar yeni yeni gelirken havadaki o harika koku ... Istanbul'da sokagin kokusunu icime cekerek yurumek... Dua ettikten sonra duydugum huzur.... Oglumun anneciiimm, babaciiimm diye seslenisini duymak, komik komik konusmalarini dinlemek, bir de kikir kikir gulusunu isitmek... Arkadaslarimla biraraya gelmek, muhabbetlerimiz... Aklima takilan herseyi internette aramak :)... Birseyler urettigimi, bir ise yaradigimi gormek... Evi temizledikten sonra tekrar tekrar ortaligi seyretmek :P... Arabada yalnizken muzigin sesini sonuna kadar acmak... (Artik oglus da genelde benimle oldugundan pek yapamiyorum)... okumak... zirt pirt fotograf cekmek... Cektigim fotograflara, albumlere bakmak... Deniz kenarinda yurumek (Turkiye'de)... Eski Istanbul'u ve Osmanli'yi ama bilhassa Istanbul'daki Osmanliyi anlatan birseyler okumak, izlemek... vs vs ... Gece vakti aklima gelenler boyle iste..

Evveett, bu kadar. Ben kactim... Yoruldum yaw.. Zormus bu oyunlara toptan cevap verme isi.

6 comments:

NESRIN said...

Gazetecim birsey degil canim.Cevaplarini okumak cok zevkliydi.Selamlar

Unknown said...

Sevgili Gazetecim,
Oncelikle adini degistir sen istersen.EVdeki gazeteci sifatina uymadigini dusunuyorum artik:)sokaktaki kadin,kresteki momy,okuldaki hanim falan olabilir:))ha birde arkadaslarini aramayan sormayan kadinda olabilir bak:)))sanirim sonuncusu en uygun duseni:))

Yani biz Clevland ahalisi ile siki diyalogdayiz.Ama sen nerdesin acaba?hani diyorum arada ses versenizzzzz,cikip gelsenizzzz,isi bahene etmesiniz.MEsela kocami ornek alsaniz.Toplantisi bir haftadada gelmeyi deneyebilrisiniz....Ay ne cok alternatifli bir yorum oldu...Ben sikildim wallaha.Sabah 5.19 ders verdim bacim.Sulandi beyin.HAdi kalsaglicakla.Daha saglikli yorumlarda gorusmek umidi ile...

Sofrasindaki Gulenay:)

Gazeteci said...

Sabah 6.36.ileri saate gore 7.36. cevap veriyorum: - Inan ki bugun seni aramak niyetindeydim. Dunden beri dusunuyorum. Hele dedim C.tesi gunu kafasini dinlesin, esiyle cocuguyla gecirsin rahatsiz etmiyim. Pazar ararim. Hatta soole bi telefon trafigine takilayim, coktandir aramadiklarimi da arayayim demistim. Yine once davrandin, arayamadan yakaladin beni. Hatta dun aksam ustu biraz iclendiydim bile "ahh kendimi yanliz hissetmeye basladim, herkes gorusuyor birbiriyle, bu is hayati sayesinde arkadaslardan uzak dustum. Caylar, kahvaltilar, mantilar yapiyorlar, katilamiyorum" filan diye. Hatta bak spring break ne zaman ola ki? Bi Columbus yapsak o zaman diye bile dusundum yani dun. Ehh Gulenay, ben bunca dusunmusken, sen ne diye sabahin korunde kalkip bu yorumu yazdin bakimm?? Haa? Paparayi yemeden arayacaktim ben seni bugun ne guzel :P baska isin gucun yok mu? Uyusana kizim Pazar Pazar.
ah su telefon etmeme ozrum yok mu?? ahh ahh! basimi nereye vurayim?

Gazeteci said...

Bu arada blog basina oturabilmisken nesrincim sana da gecikmis bir tesekkur yazayim. Hatta simdi hemen elim degmisken senin bloguna da bir ugrayayim.bakayim bana gelirken getirdigin o guzel misir unlu tatlinin tarifini de vermis misin?

Unknown said...

heheh:)kzim bana hizli joe derler:)toledoda hatta nesrincim bana speedy gonzales derdi:)alo derdi kahvalti gel diye.Benin kapatmamla damlamam bir olruki ki evleri bir haylice uzakti :))yemek olsunda dimi:)

saka bir yana Nesrin'cim ders calisiyordum oyle bir bakayim dedim girdim sayfana.Yogunsun canimcim anliyorum.Bende eskiye gore az ariyorum seni.Ama osssun napak.

Canim spring breadkte gelin tabi cok sevindirik oluruz ozellikle Furkisim ama hafta sonu kismina denk getiriseniz bana super olur zira ben calisiyor esimde evde tatil yapiyor olcek:((ne gijikkk dimi...

ab-ı hayat said...

Evdeki Gazeteciyi biraz daha yakından tanımak ve daha yakın bulmak kendime güzeldi...



sevgilerimi gönderiyorum....

Dunyanin dort bir yanindan kapimizi tiklatanlar
 
Locations of visitors to this page