Wednesday, January 23, 2008

Ben Mesgul


Ben Mesgul


4 ay once yeni bir sehre tasindik ey blog. 3 aydan fazla oldu, part time calisiyorum. Son iki uc gundur ise, isteki arkadaslardan Lisa kaza gecirip, doktordan raporlu oldugundan full time calismaya basladim. Yorgunum ey blog, cok da uykum var. Mutfakta bulasiklar, makinede camasirlar var. Zipircanim erken uyudu, her an ziplayip uyanabilir, geri yatirincaya kadar akla karayi secebilirim. Sana yazmak, resimler koymak isterdim ama vakit yok. Minik canavarimin dedigi gibi diyim: " Ben mesgul!"

Tasinmaca oynamak

Biraz kendi mutevazi tarihce-i hayatimiza birkac not duselim bakalim unutmadan (yorgun da olsak). Yaklasik 4 aydir yeni bir sehirde yasiyoruz dedim ya, 4 ay icinde ikinci evimize bile tasinmayi basardik. Ilk tasindigimiz daireyi cok sevmistim. Genis, guzel manzarali... Aksamustleri geyiklerin balkonun altina kadar gelip dolastiklari bir evdi. Amma velakin Amerika'nin apartmanlarinin ses gecirgenligi konusunda ustune yok. Alt kattaki yaslica teyzemiz oglumun evin icinde kosup oyun oynamasina fazla tahammul edemedi. 2 bucuk yasindaki bir cocugun evinin icinde oyun oynamaya hakki her ne kadar olsa da, eve tasindigimizdan beri yuzumuze bakip bir gulumsemeyi, hosgeldiniz demeyi bile cok goren komsularimiz oyle dusunmedi. Gunduz vakti cocuk evde oynuyor diye polis cagirmaktan tutun, aksam vakti kapimiza gelip bagirmaya kadar herseyi yaptilar. Hadi alt komsuya hak verelim, evlerin zemini cok ses geciriyor, dayanamadi kadincagiz diyelim ama yan komsunun hatta yan apartmandaki sinirli kadinin ofkesinden de nasiplendik. Yandaki adamdan Amerika'nin bildik malum kufurlerini duyduk. Apartmanin onundeki arabasina cocugum dokundu diye kapima gelip kufur eden, hakaret eden yan komsunun kiz arkadasina karsi biz de polis cagirma serefine erdik. Kadin 2 bucuk yasindaki oglumun ille de kendisinden ozur dilemesini isteyip ben de o henuz Ingilizce bilmiyor deyince, " Amerika'da yasiyorsunuz, Ingilizce ogretsene cocuguna' diye soylenen kadinin irkci bir 'red neck' olabilecegini biraz anlamis olduk. Megerse oturdugumuz bolge boyle insanlarin yogunlukta oldugu bir semtmis. Uzun lafin kisasi yeni tasindigimiz sehirdeki ilk aylarimiz boyle tantanali gecti.Daha once yasadigim yerlerde hic boyle insanlarla muhatap olmamistim. Nasip burayaymis. Sonunda yeni bir ev bulduk, bu sefer townhouse dedikleri, iki katli evlerden. 4 ay icinde iki kere tasinmak hayli yorucu da olsa, artik oglumuz rahat rahat oyun oynayip kosturabiliyor. Iste boyle, ne diyelim tatli oglus, bizi evden attirmayi da basardin ya, helal olsun sana. Tatli yanaklarindan operim. Her ne kadar cok zipir olsan da, cok da tatlisin.

8 comments:

Tatli Hatiralar said...

Biz de kocaman opuyoruz Musa Seckin'i :)) koskocamaaaaaaaaaaan :)

oh be nihayet yenilemissin blogunu bacim :) gozumuz senlendi :)
seni e opuyorum :)

NESRIN said...

Aslinda begenmiyoruz ama zenci bolgesi denilen yerde ben dort yil yasadim hic bir terslikle karsilasmadim.Ben ne zaman beyaz bolgesi dedikleri yere tasindim uzerime araba suren mahluklar bile cikti.Ammaannn gazetecim sen canini sikma Rabbim bosuna oteki dunyayi yaratmamis , degil mi?

bahar said...

merhaba...
sonunda tesrif ettiniz efendiiimmm....

cokca gecmis olsun, insallah yeni eviniz huzur dolu olur ve amerikanin guzel insanlariyla hemdem olursunuz, o terbiyesizlerin yaptiklarina uzulme insallah baskalari bunu telafi eder:)

islerinde kolay gelsin, hep zaten 24 saat annelik full time is gibi derdim, simdi baska islerle de yorgunluguna ekleniyor desene, kolay gelsin....

Gazeteci said...

Tesekkurler arkadaslar... Bana da iyi geliyor biseyler yazip cizmek, karalamak... baharcim sen tecrubelisin full time is ve annelikte. Daha iyi anliyorum calisan anneleri.

ahh bi de su haftasonu cabuk gecmese...

Unknown said...

Canim allah islerinde kolayliklar versin.Merak etme mutfagi ,camasir makinesi dolu olan tek sen degilsin:))o bakimdan iicni ferah tut canim.Hem bengeldigimde hersey pek yerli yerindeydi soylemsi ayip:))

Gazetecim gecen hafta icin tesekkur ederiz.Hem sizde hemde Sumeyra'da cok guzel vakit gecirdik.Eski iki dostu gormek,muahbbet etmek bana cok iyi geldi.Bizde bekliyoryz herzaman.

Yarin is var ben yatiyorum.Hadi operim Musa seckin'imi.

Unknown said...

Sevgili Gazetecim,
Bir sonraki postum size ithaftir bknz.bir sonraki post:)))bir iki gune ins...:)

NiNo said...

gulenaydaki yorumunuzu okudum onu taniyorsunuzzzzzzzzzz ne guzel dilerim bir gun bende sizleri tanima sansini bulurum sanirim fatmacigimida taniyorsunuzdur aranizda bir tek onu taniyorum :) cunku o arnavut ve buralardan gitti sizin oralara cok imrendim cokkkkkkkkkk

NESRIN said...

Gazetecim elim sende

Dunyanin dort bir yanindan kapimizi tiklatanlar
 
Locations of visitors to this page