Monday, September 17, 2007

Bir Guzel Ay


Ramazan gelince insan Turkiye'yi daha da bir ozluyor. Hele de Istanbul'u. Sultanahmet'teki Ramazan etkinlikleri, mekanin manevi havasi, kitap fuari... Universite yillarimda Ramazan aylarinda giderdik Sultanahmet'e. Beyazit'tan yola revan olup, Divanyolu'nu arsinlayip, Cemberlitas'i gecip, Sultanahmet'e yurumek ayri bir keyif verirdi bana. Yillardir yasayamadigimiz tatlar bunlar. Ne sicak pide, ne ezan sesi, ne iftara yetismek icin kosusturan insanlar, ne o Osmanli yadigari camiileri susleyen mahyalar var burada. Ama ne var ki, yasadigimiz her yerde, gittigimiz her mekanda yeni seyler ogreniyoruz. Ehh sicak pide alacagimiz bir firin yoksa, yemek bloglarindan bir pide tarifi alip, evde yapiveriyoruz. Istanbul'u ozleyince de eskiden cektigimiz fotograflara bakiyoruz. Hem bugunu, hem gecmisi birarada yasatan mekanlariyla, Istanbul gercekten ruh sahibi, yasayan bir sehir. Iste o sevgili sehirden Ramazan'i hatirlatan kareler. (Her ne kadar gectigimiz yil Mayis sonunda Istanbul'un fetih kutlamalari sirasinda cekilmis olsalar da...)


(Sultanahmet Camii-Blue Mosque)

(Sultanahmet Meydanindaki meshur Alman Cesmesi)

14 comments:

Anonymous said...

cok guzel fotograflar, simdi orda olmak vardi gercekten...sagol gazetecim paylastigin icin
bahar

NiNo said...

hayirli ramazanlar dilerim harika fotograflar var blogunuzda cok begendim ellerinize yureginize saglik sevgiler

LaMa said...

Gercekten guzel fotolar Gzeteci...
Onceki yorumun bir sebebi oldugunu tahmin etmistim, bilahare anlatirsin;)

bahar hanim, biraz bizim fakirane bloga da ugrayip iki satir yaziniz yahu...

bereketli Ramazanlar..

Gazeteci said...

Tesekkurler Baharcim. Ozledim seni,bu siralar gorusemedik.

ZIyaretinize cok sevindim sevgili Nino. Profilinizi okuyunca yaptiginiz islere baktim da, meslektas sayiliriz bir yandan. tabii siz cok guzel isler yapma imkani bulmussunuz. ne mutlu!

Tesekkurler Lamacim. Az once senle konusmustuk ama bizim minik sipanin aglama krizinden dolayi cok dikkatimi veremedim. Simdi iyi cok sukur, keyfi yerine geldi.

bahar said...

bu arada sobeledim seni sekerim

bahar

Tatli Hatiralar said...

nesrincim ne guzel resimler bunlar boyle :) eee malzeme guzel olunca di mi ;)) ben de bu sene asik oldum istanbulunuza, anlatiyordunuz, yarim kulak dinliyordum, bu sene bol bol gezince istanbul'u cok hak verdim walle size . ahdim var cok zengin olunca (olursam sayet) bogaza hakim bir ev alicam, yalida veya diil, ama mutlaka bogazi gorsun soyle ferah ferah :) olmadi galata kulesini alayim diyorum, manzarasi fena diil ;P ;)) kocaman opuldun seker :) az kaldi geliyorum cleveland'a ;))

Gazeteci said...

Ehh Sumeyracim, ben de bu yaz sizin Izmir'inizi daha yakindan gorup gezme serefine eristim. (Ortaokul yillarimda bi kere gelmistik, o zaman da guzeldi ama korfezin kokusu bizi mahfettiydi.)Gercekten guzel sehir. Istanbul'u tanimamis olsaydim, Turkiye'de yasamak isteyecegim sehir Izmir olurdu belki de. Yakinda Izmir'de cektigim fotograflari ve hatiralari yayinlamak istiyorum ins.

Senin Istanbul fotograflarini da merakla bekliyoruz. Ayrica mustakbel bogaz manzarali malikanene de davet ediliriz artik di mi?? Her bogazdan gecisimizde ya da bogaz turunda, icimizin yaglari eriyor o evleri, yalilari gordukce. Ne manzara ama, nefis nefis...

Neyse hadi bekliyoruz yarin, belki yarindan da yakin.

LaMa said...

ariorum ariorum acmiosun gazeteci....

NESRIN said...

Bayramin kutlu olsun canim benim aksama gorusuruz.

Unknown said...

Canimcim,
Tesekkur ederiz evimizi senlendirdiniz:)bayramimiz sayenizde daha bir guzel gecti,bayram kahvaltimiz senlikli,oglusum mutlu...Insallah yine yeniden bekleriz.

Operim canim.

Gazeteci said...

Nesrincim sagolasin, bayrami beraber kutladik, cok da guzel oldu.

Gulenaycim, sagolasin bizim de gonlumuz senlendi. Cok guzel vakit gecirdik, esime 'iyi ki gittik' deyip durdum hep. Bayram dostlarla daha guzel.Ana baba kardes yanimizda olmayinca, dostlarla teselli oluyoruz boyle. En yakin zamanda biz de sizi beklyioruz.

Bu arada su ksiacik bayram da 2 kilo mu almisim ne???

Unknown said...

:)))hahah gulerim simdi ben.Kizim ben aldimmm sana ne oluyor;)iyiki vermistim.Korkazlar gibi yiyorum:))brownidasim benim:))sende olmasan browniyi kimle paylascam ballandira ballandira:))

Tatli Hatiralar said...

bekliyoruz izmir resimlerini guzelim :)

Gazeteci said...

Yani Gulenaycim, inan cekmedim bu brownilerden cektigim kadar. Dal gibi kizdim su browni askina dusmeden once!! off off. bayramda bile onca yiyecegin baklavanin arasinda,kuytu bi kenara konulmus browni tepsisinde kaldi gozum. Yapanlarin eline saglik

Yakinda gelirler ins Izmir resimleri Sumeyracim. Sen Izmir'ini beynine naksetmissindir gerci, ihtiyacin yok resim gormeye :)

Dunyanin dort bir yanindan kapimizi tiklatanlar
 
Locations of visitors to this page