Wednesday, April 25, 2007

Nice yillara

NICE MUTLU YILLAR DILERIM ABLACIGIM!










Eveeetttt 25 Nisan canim ablacigimin dogum gunu. Guzel ablacigima, Rabbim'den sevdikleriyle beraber gecirecegi nice mutlu, huzurlu ve saglikli uzun yillar dilerim. Iki cihanda da mutlu ol ins bitanem. Gecen yil dogumgunu pastana iki gun gecikmeyle yetisebilmistim. Hala tadi damagimdadir. Bu sene de bi dilim ayir diyecegim ama gelene kadar bayatlar. Napalim, kismet..

Eveet, gelelim blogumun hal-i pur melaline. Herkes sitem etmekte hakli tabii. Neredeyse 1 ay gecmis son yazimin ardindan. Ama bastan soylemistim bu gazeteci tembel gazeteci diye. Sevgili arkadaslarim sagolsunlar, kimisi siteyi basmayi dusunuyor, kimisi tembellik kardesi olduk diye seviniyor (di mi Baharcim??Ben de senin sayfana gelince hala eski postu gorunce mutlu oluyordum canim, bil mukabele yani; amma velakin benden hizli cikip yenilemissin)...

29 Mart'taki postta, buralara bahar geldi demistim. Cok gecmeden kis geri geldi o baharin ustune.(Zehra'nin da dedigi gibi :) Balkonumuzun kenarindaki kucuk agacin yesermis yapraklari kurudu, kavruldu. Sonra tam yeniden bahar geldi derken, yine soguklar bastirdi. Geceleri bardaktan bosanircasina yagan yagmurlar, serin hava...



Son zamanlarda 'evdeki gazeteci'ye bi haller oldu. Bilhassa Chicago yillarinda ve bebek oncesi zamanlarinda 'bilgisayarim benim canim, arkadasim, dostum filan diyerek, internetle yatip, internetle kalkan gazeteci gitti, yerine bebek sallayip yatan, sabahlari can hiras feryatlarla 'annneee' diye uyanan (sanki ne varsa o kadar bagiracak) bi sevimli yaratikla kalkan bi gazeteci geldi. Yani yaklasik iki yildir bu boyle de, son zamanlarda bilgisayar ve internetten iyice uzaklasir oldu evdeki gazeteci. Yani bunun sebebi emektar masaustu bilgisayarin gocmesi, sonra tamiri, sonra yeniden minik sevimli! yaratigin eziyetlerine dayanamayarak 'artik ben yokum'demesi, 'sen yoksan ben de su kalu beladan kalma antika laptopla yetinmesini bilirim diyen 'evdeki gazetecinin' yine evdeki minik yaratigin yeni icraatlari sonucunda avucunu yalamasi olabilir ki soyle; antika laptopun antika tuslari minicik, ufacik, kucucuk parmaklar tarafindan hergun biraz daha fazla sokulup, neredeyse tek disi kalmis canavar haline getirildiginden, artik bilgisayarda yazi yazmak eziyet haline gelmis bulunmakta... ve bunlarin da otesinde gazetecinin bilgisayar basinda artik cani sikilmakta.

Bak yine yoruldum, belim,bacaklarim agrimaya basladi masa basinda. Bizim sevimli yaratik (geceleri aglaya bagira uyandiginda o kadar da sevimli gelmiyo ama neyse) beni cagiriyo. Bu cocuklar gecenin bi vakti ne diye kalkarlar ki???

11 comments:

LaMa said...

Oh ya :)
Dun de dedim ablan iyi ki dogmus,dogmus ki O'nun vesilesi ile site bile yenilenmis :))
O sirin yaratiga ve antika laptop ve tembel tatli evdeki gazetecigime sevgiler;)

Gazeteci said...

Lamacim, ilk yorum senden olmus. Ablam adina da tesekkur ederim.Bu arada etegini cok begendim,soyleme firsatim olmadi ama pek hostu,gule gule giy...)

Yazan: Geceleri ve haftasonlari esinin laptopundan otlanan evdeki gazeteci. (Bu arada bir sure yeni cektigim fotolari ekleyemeyecegim cunku benim bilgisayar eskilikten, esimin ki de pek son model oldugundan dolayi (emektar fotograf makinemi tanimiyo da vatandas, zamane iste n'olucak)fotograflari bilgisayara aktaramiyorum. Artik kismetse TR'ye gidince eklerim)

Sevgiler

bahar said...

artik dayanamadim gazetecim ne yapayim, neyse bosver sen de post ettin artik bir ay daha rahatiz kimse ilisemez:))

minik canavarlar ile ilgili anlattigin hikayeler bence evrensel, nasil mi? esimin yepyeni sony laptopunun n harfini cikardigindan beri o laptop eziyetten farksiz, yaptigi baska seylerden oturu bilgisayara coktan format atildi, benim yepyeni aldigim cici ve cok sevdigim sony bilgisayarimi ise ondan kose bucak gizlerken, benim olmadigim bir anda sevgili babasi kendi laptopuyla ugrasirken minik beye de bneimkini 1 dkaikaligina emanet etmis, o gun bu gun, benim de y harfim yok....hayir kucuk beyefendi kullandigi boya kalemlerini bile kapaksiz yerine koymazken yerinde duran guzelim laptop dugmelerinden ne ister? ya da eline minicik bir yemek lekesi sicrayinca rahatsiz olan titiz beyimiz benim bilgisayarimi bir hamlede nasil halleder, ben bunlarin becerisine akil sir erdiremiyorum zaten....tabi dugmeleri cikartilmasi gereken kir , siyah nokta vs. gibi goruyorlarsa o baska:)pek yardimseverdirler onlar....

Gazeteci said...

Baharcim, inan guldurdun beni.Artik guleriz aglanacak halimize mi demeli, ne demeli bilmiyorum ama... Seninkinin icraatlari da farksizmis bizimkinden. beterin beteri var demisler, sen de Y eksik, ben artik kayip harfleri sayamyorum, buna bi de en cok kullanilan zevattan olan space ve enter tusunu, noktayi filan da eklersen halimizi daha iyi gozunde canlandirabilirsin. Iste haftasonu ve geceleri eve gelen babanin cici bilgisayarini nasil kose bucak saklayip, koruyup kollayip ustune titredigimizi de zaten sen kendi tecrubelerinden de biliyosun.

sevgiler...

Oglus dun tutturdu, arkadasini sorup durdu bana Enii delicek mi?? diye. Onn gelmeyecegini ogrenince Kalala'yi sormaya basladi. en son yine eski dost Beyja'yi sordu digerlerinden umidi kalmayinca. Bak artik arkadaslarini arar oldular, biz yetmiyoruz

Unknown said...

Ben bu postta eksiklik goruyorum sayin Gazeteci Hanim...cik cik cik...Demeliydinizkiii nice mutlu yillar dilerim GUZEL ablacigim:)))guzelsiz olurmu.Ben gordum o guzel ablayida ondan.Eksikligi farketmem ondan olsa gerek:)))

Benimde guzel ablam ne guzeldi Istanbul'da bir gun.Ne sicakti samimiydi.BEnim hic ablam yok,nede kiz kardesim,nede kiz kuzenlerim:(((ben poor Gulenay olaraktan dogum gununu kutlarim guzel abla...

insallah yine karsilasmak umidi ile.

Zeynep'in yanaklarindan operim.

Sevgilerimle
Poor Gulenay:((

Gazeteci said...

Gulenaycim, dikkatini cekerim,baslikta 'guzel'kelimesi yok ama yazinin ikinci cumlesi'guzel ablacigima' diye basliyor.sana da bir 'cik cik cik' gonderiyorum, demek ki asagisini dikkatli okumamissin :)Canim, o guzel abla da seni cok sevmisti,beni de pek sever zaten. ama o kadar hatirlatmama ragmen hala bloguma mesaj birakmadi.TR'ye gidince bizzat benim gostermem lazim nasil mesaj birakilacagin galiba.cok mesgul kendisi napiim,kizamiyorum..

neyse minik canafar tepemde geri kalan uc-bes tusu da koparmaya calisiyor.aricam seni yakinda,gitmeden once ins

Anonymous said...

21 aydır bizde evde kırılmayan tabak çanak vsler
bilgisayarın ve diyer elektronik cihazların deliklerine bir şeyler tıkmalar hoporlörün içine telefonumu kaçırmayı becermişti geçen hafta işte böyle bebekli hayatlar
sizi anlamanın ötesindeyim ..sevgiler

Tatli Hatiralar said...

sevgili gazetecim :)

bu postu okuyali epey oldu, ama ben msj birakmadigim halde msj birakmis gibi arsivlemisim . sonra bugun yne okudum, baktim 7 msj var, msjlari da okudum . sonra baktim ben msj atmamisim :P

sorry :{{

ablaciginin dogum gununu gecikmeli olarak kutlarim :) seni de o kipirik bidiki da kocaman kocaman operim :))

Gazeteci said...

Aynur Hanim, karsilikli anlasilmak ne guzel! Gercekten de cocuk yokken, cocuk sahibi insanlarin neler yasadigini hic bilmiyormusuz.Simdi her gun yeni bir vukuat, yeni bir sirinlik var hayatimizda ;)bu cilgin bebeler yine de hayatin tadi, yuvanin mutlulugu :)

Bu arada sizinki masaallah bizim ufakliga gore daha bir ust seviyede galiba afacanlikta. Hoparlore cep telefonu kacirmak her babayigidin harci olmasa gerek ;)

Kolayliklar dilerim, ziyaretiniz icin cok tesekkurler

Sevgiyle....

Gazeteci said...

Sagolasin Sumeyracim, ablam adina tesekkurler.. Yakinda gorusmek uzere ins.

Anonymous said...

Herkes benim dogum gunumu kutlamis ama ben yeni gordum:) Herkese cok tesekkurler...
Sevgili kardesim sanada cok tesekkur ederim hatirladigin ve bloguna koydugun icin. Pasta konusuna gelince sen gelde bizim sana guzel bi suprizimiz var. O kadar yogun bi ablan var ki nette bloglara girmeye vaktim olmuyo bilg. basina oturdugunda sadece cocuk sarkilari arayabiliyorum:) Malum sene sonu ve ablan gosteri hazirliginda.
ins. cok yakinda gorusmek uzere ablandan ve tatli yegeninden kocaman opucukler...

Dunyanin dort bir yanindan kapimizi tiklatanlar
 
Locations of visitors to this page