Monday, March 12, 2007

Haftasonundan iki film



Haftasonu izledigimiz iki film.
Ilki Bush'la baskanlik yarisinda once kazandigi soylenerek Amerika Birlesik Devletleri baskani olarak ilan edilen, sonra da enteresan bir sekilde onun degil de Bush'un kazandigi bildirilen (Florida olaylari...) Al Gore'un hazirladigi "An Inconvenient Truth, Global Warning" adli belgesel film. Kuresel isinmanin dunya capinda bir problem olarak kabul edilmesini saglamak icin hazirlanmis filmi, belgesel severlere ya da konuya ilgi duyanlara tavsiye ederim. Kuresel isinma konusunda genis bir bilgiye sahip olmamakla birlikte, sanirim dunyada, Amerika'da ve kendi ulkemizde bunun etkilerini goruyoruz. Istanbul'daki yegenim bugun telefonda 'kar yagacak, kartopu oynayacagiz teyze' diye hayal kuradursun, kis gecti, bahar geldi Istanbul kar yuzu gormedi. Sonumuz hayir olsun diyelim.




Burada da oldukca yumusak bir kis gecirdik, Subat ayindaki 2-3 cok soguk haftayi saymazsak.



Diger film ise " Stranger than Fiction". Yine 2006 yapimi bir film. Biz filmleri oglumuz dogdugundan beri sinemaya gidemedigmiz icin geriden takip ediyoruz. Gerci pek de eski sayilmaz bu film de. Bir vergi burosu mufettisi olan Harold Crick birden kendisinin yazilmakta olan bir hikayenin konusu (kahramani) oldugunu farkediyor. Yazarin sesini sadece kendisi duyuyor. Roman bir anda is ve ozel hayatini etkilemeye basliyor ve sonra yazarin bu roman kahramanini yani kendisini romanin sonunda oldurecegini farkediyor. Bir dizi olaylarla gelisen ilginc sayilabilecek bir film. Sinema yorumcusu degilim, cok fazla bisey yazamam ama Hollywood sakinlerinin hayalgucu iyi isliyor.. ne diyim..

8 comments:

loungetime said...

Merhaba, oğluşunu resmine bakayım dedim ama göremedim.
İlk filmi görmryi istiyorum bende

Mehlika Reyyan said...

merhaba gazeteci teyzecim,
ilk yorumu ben yapayim dedim.
ben hiicc sinemaya gitmedim ama
annem cok gitmis. babamla konusmalarinda sinemayi ozledigini soluyor.sanirim yanina bir arkadas bulabilse beni babama satip sinema sinema dolasmak istiyoo.

bu arada izledigin bilimler gusele benziyor.ozelliklede 2. flim. hemen baba soleyimki hemen alsin bizde izleyelim. hemm annemede supriz yapmis oluruz. sinemaya gidemiyor canim annem bari sinemayi eve getirelim dimi.

cookk optum seni.

Gazeteci said...

Merhaba lounge time, oglusu meshur etmeyelim dedik, resmini koymadik...

Tesekkurler ziyaretin icin

Tatli Hatiralar said...

global warning konusunda geen super bi mail aldim, yikildim gulmekten :) iddiaya gore kuresel isinmanin sorumlulari arasinda %13'luk kesim ineklermis :) hani pirtliyorlar ya :P biz insanlar inek yemeye devam ettikce, inek uretimi artacak dogal olarak kuresel isinma da artacakmis :P cok guldum yaaa :)))

ama kuresel isinma ciddi bi konu tabii .. gulunesi bi olay diil :I

Gazeteci said...

Blogumun en minik ziyaretcisi Mehlikacim, ben de seni cok optum. Senin o pembis bloguna mesaj biraktim, bi oku emi??

tatli hatiralarin sahibesi pek sevgili arkadasim, ne diyim yaa butun super ve enteresan hadiseler seni buluyo,otobanda intihar eden rakunlar, global warminge sebep olan inek mailleri :) :D Alemsin vesselam. aslinda seninle takilip hayati renklendirmek lazim di mi??

Anonymous said...

Nesrincim, bende Inconvenient Truth u cok begenmistim, hala da begenirim o ayri:)) ne kadar enteresan degil mi, biz olsa bile mutlak ve mutlak evlatlarimiz isinmanin kotu etkilerini yasayacak maalesef:( Ama bizimde elimizde olan seyler var birey olarak, belki sonuc cok degismez ama herkesin cabasi eminim birseyler demektir. En azindan recycle edebiliriz, ozellikle de amerikada bunu mutlak yapmamiz gerek diye dusunuyorum, konserve kutulari, kagit, cam ve plastik sise rahatlikla recycle edilebilecek ilk akla gelen urunler. Ayriyetten arac secimi de onemli konular, yine amerikada bulunmamiz hasebiyle dikkat edilecek noktalardan biri. Hybrid araba secimiyle cevreye daha az zarar verebiliriz sanirim, hadi onu yapamadik diyelim, SUV lerden uzak durabiliriz:) (hos istesek de cok SUV ye binecegimiz yok ama simdilik, hani ilerisi icin konusuyorum:)))
Cok operim canim, onemli konu aro dikkat cektigin icin

Anonymous said...

Blogun hayirli olsun ablacimm... ins.bizi o guzel yazilarinla yeniden bulusturursun, biz sende ne cevherler oldugunu cok ii biliriz:)Tr ye geldiginizde o cok sevdigimiz sehirde birlikte yeni anilar biriktircez inş. Super planlar yapiyorum ona gore:)
Tombik tospami da o tatli gobisinden isirdim...

Gazeteci said...

Zehracim, dedigin gibi herkes kucuk de olsa bir caba gosterse belki guzel sonuclar alinabilir. Sizin ailece recycle hassasiyetiniz zaten takdire sayan.

Imrancim, sagol guzelim. Cok ozledim sizi, ins yakinda kavusup guzel gunler geciririz. tombis tospanin gobisi seni bekliyo... Sen gormeyeli epey bi yaramaz tospa oldu tabii. kendinizi simdiden hazirlayin, sonra sok olmayin, ona gore...

Dunyanin dort bir yanindan kapimizi tiklatanlar
 
Locations of visitors to this page