Wednesday, March 28, 2007

Buralara da Bahar Geldi





Havada mis gibi bir koku var... Birkac gun oncesine kadar kupkuruydu dallar. Simdiler de ise hayat emareleri taptaze tomurcuklar yuzlerini gostermeye basladi. Hep dusunurum, bahar ayi acaba cennete en cok benzeyen mevsim midir diye... Belki de oyledir bilemem ama apacik gorunen bisey var ki, o da; yeniden dirilisin en buyuk emaresi oldugu. Heryil taptaze bahar meltemleri ve kuru dallarda patlayan tomurcuklar, topraktan yuzunu cikaran tohumlar, adeta 'birgun oleceksiniz ama oyle bir gun gelecek ki, o zaman da yeniden dirilecesiniz' diye mujde veriyor.



Gecen gece, herkes uyuduktan sonra balkona ciktim. Ne enfes bir havaydi. Ilik ve sakin bahar gecesi, bir fincan cay, yaninda guzel bir kitap, karsimda tomurcuga durmus agaclar ve tatli bir huzur...

13 comments:

Unknown said...

Arkadasim,
Hadi seni sobeledim:)oyuna dhilsin kabul edersen.Oku bkalim benim son postu:)meshurmu oldunuz ne;))

Tatli Hatiralar said...

canim Nesrincim , ne guzel resimler cekmissin oyle :)) postuna da bayildum , harika, bahari tasimissin bloguna :) canimi cektirdin , yarin ben de patio'da okuycam kitabimi :)) operim guzellik :)

Gazeteci said...

Gulenaycim,canim.. Cocukken bayilirdim saklambac oynamaya. Sobelenmemek icin elimizden geleni yapardik. Simdi bloglar arasi sobelenme olayi iyi bisey midir?? nedir acaba?? Napmam lazim simdi?? en iyisi ben senin bloguna dogru soole bi yola cikip, son postunu okiyim bakimm. Orda bi ipucu bulurum herhalde.

Optum

Gazeteci said...

Sumeyracim, sizin patioda da cay icmek pek guzel olur hani. Kahvalti filan hele super olur. Hani soole ilik guzel bi gunde ben bi brovni yapsam, sen de cay demlesen, biriki dostu daha alsak gelsek...Hatta size soole benim oricinil ekmeklerimden birini bilem yapabilirim yani. Maksat patioda oturmak. Ayy boyle de olmaz ki, insan kendini zorla da davet ettirmez ki. Hem de kendisinin davet etmesi gerekirken. Yaramaz gazeteci seniiii!!! Ayy beni bu terrible two olma yolunda ilerleyen minik canavarim toddler'im bu hale getirdi...

Tatli Hatiralar said...

super olur bacim, haftaya ayarlayalim bi gun o zaman insaallah :))

NESRIN said...

KIZLAR CLEVELAND'A DAVETIYE GONDERMEYI UNUTMAYIN ARAMIZDA SANKI NE KADAR UZAKLIK VARKI 1 BUCUK SAAT ALTI USTU.BU ARADA KAR YAGCAK DIYE GORUNUYO AMA INSALLAH YAGMAZ.BEKLENIR BURDA BUZDA YAGAR KARDA ...
ADASIM BLOGUN HAYIRLI OLSUN CANIM. GORUSMEK UZERE

Gazeteci said...

Hosgeldin Nesrincigim bloga. Buyrun sizleri de bekleriz. Patioda kahvalti filan dedik ama bugun bi soguk bastirdi, dedigin gibi kar bile atistirdi hafiften.Sicaklik 70 kusurlardan 35 F'a dustu.

Sizin memlekete sevgiler... Gorusmek uzere

Anonymous said...

slm nesrin,gec oldu ama guc olmadi ins.valla cok sevindim arkadasim bu yaptigin guzellige:)kiskandim inan kahvalti sofrani falan gorunce evinin balkonunda hani:)alpine daki evde az oturmadik balkonda kahvaltilar ,cay ile kek ler off off guzel gunlerdi.cok ozluyorum eskileri arzu ablam,sen,saduman abla,ebru abla,hatun sister vs.adini yazmadigim bikac arkadas daha...neyse arkadasim napalim chicagoya gelmezsen de istanbulda mayis ayinda goruselim ins annemin balkonunda bu sefer olmazmi ne dersin resim falanda cekip sitene koyarsin artik.istanbulda tonton ailesini ziyarete gittim diye bak baslik bile hazir.neyse gorusmek uzere yazilarinin devamini bekleriz hergun bakiyorum yeni bisey varmi diye ona goreee bos durmak yok gazeteci kiz:))

Gazeteci said...

Tubiiiisssss!!! Senmisin Erzurumlum??? Ayy cok sevindim. Hic beklemiyordum yaa. Canim benim.Bak beni eski gunlere goturdun.Ne guzeldi di mi?? Simdi hepimiz baska yerlerde...Ama butun arkadaslar tatli hatiralar biraktilar bende.insan hayatin hay huyunda unutuyor,ihmal ediyor. Sonra birden hatirlayinca ozleyiveriyorsun... Bizim mahalle ne guzel mahalleydi di mi?? Sende kaldigimiz geceler,sabahin korunde sokaga cikisimiz, ve asil senin hazirladigin guzel kahvaltilar. Sibelle, Haticeyle, Arzu ablayla, Banu'yla caylar.. Senin kadayif dolmalarin.. En tatlisi da hic doyamadigimiz muhabbetlerimiz.

Canim, annenin o harika balkonunda bulusmaya kim hayir diyebilir ki. kismet, ins.. Ama biz hala sabirla ve umitle bizim evimizi senledireceginiz gunleri de dort gozle bekliyoruz.esin gecenlerde esime yesil isik yakmis, TR donusu artik ins bekliyoruz.

Yegenlerimi op benim icin, gercekten cok sevindim seni burda gorunce. Bizim burada da Erzurumlu arkadaslar var biliyo musun?? Ne bu yaw, heryerde Erzurumlular.. Allah eksik etmesin, ne tatli insanlar onlar..

Banu said...

Canim benim,

Your site looks wonderful. I also miss the ole days. We really had so much fun. Now everyone has children and there are so many new friends. Insallah we can all get together and have a reunion. Our children can share our memories and make lasting friendships as we did. Thanks for you precious comments on my site. Kiss the baby for me and say hello to everyone there. love Banu

LaMa said...

Nesrinciiim,
Ben gelip o balkonu alt ust etmeden once hadi yeni yazi ve fotograflar yayinla arkadasim ;)hadi bakalim :d
Gorusmek uzere....

bahar said...

gezetecim, ben bu resimde encok kupani sevdim cok guzel durmus, bu arada seninle biz tembellik-kardes olduk ne guzel blogumu guncellemedigim zaman hemen senin bloguna gidip destek aliyorum, oh nesrin ne yazmamis yalniz degilim diyorum, sagol canim sagol.

Anonymous said...

Huu komsu Nesrin baci,
SOn yazdigin yazinin ustunden buaralara kis geldi gecti yine bahar geldi bak bu aksam itibariyle yine kis geldi ama senden hala tik yok, bacim plss yinele blogunu:) Hayir konu mu yok Musacigi yaz al sana en bol konu:)
seni ve Musayi operim

Dunyanin dort bir yanindan kapimizi tiklatanlar
 
Locations of visitors to this page